Over ons

Partos is de branchevereniging voor ontwikkelings­samenwerking.

Partos verenigt meer dan 100 Nederlandse ontwikkelingsorganisaties en zet zich in voor de belangen van haar leden, zodat zij zo succesvol mogelijk een rechtvaardige en duurzame wereld kunnen creëren voor iedereen. In onderling vertrouwen verbindt, versterkt, vernieuwt en vertegenwoordigt Partos haar leden voor effectieve ontwikkelingssamenwerking.

Partos vormt het grootste samenwerkingsverband van ontwikkelingsorganisaties in Nederland 

Het is 2004. Meer dan zestig maatschappelijke organisaties in Nederland willen samen een sterke stem hebben richting overheid en andere partijen. Zij verenigen zich in Partos. En nu zet de branchevereniging zich alweer meer dan tien jaar in voor de belangen van ontwikkelingsorganisaties in Nederland. Deze bundeling maakt de vereniging tot een onderscheidende kracht op het speelveld van ontwikkelingssamenwerking. Door ruimte en voorwaarden te scheppen voor de leden, kunnen zij effectief en impactvol werken aan een rechtvaardige en duurzame wereld voor iedereen.


Dit doet Partos door allerlei activiteiten en programma’s te organiseren op het gebied van bijvoorbeeld kwaliteit, innovatie, leren en beeldvorming. Verder ondersteunt Partos haar leden als het gaat om efficiëntie, bijvoorbeeld door kostenvoordeel te behalen via de Shared services. Zie ook onze ‘Leestafel’; voor deze thema’s komt het Partos Team ’s ochtends het bed uit.

 

 

Bestuursleden

Hans Bruning Voorzitter (onafhankelijk)
Ariette Brouwer (Simavi) Algemeen lid
Evelijne Bruning (The Hunger Project) Vice voorzitter
Ton Meijers (Oxfam Novib) Penningmeester
Rina Molenaar (Woord en Daad) Algemeen lid
Edwin Visser (ZOA) Algemeen lid
Erik Ackerman (VSO) Algemeen lid

Partos Gedragscode

Ieder Partos-lid ondertekent de Partos Gedragscode. Voor Partos is de organisatiekwaliteit van lidorganisaties belangrijk, vooral vanwege de relatie met de effectiviteit en doelmatigheid, maar ook met het oog op het publieksvertrouwen. Een gedragscode die de waarden weergeeft volgens welke de lidorganisaties van Partos willen handelen, is daarbij een essentieel instrument. Er is ook een nalevingsprocedure.

 

Download hieronder de Partos Gedragscode of de engelstalige Code of Conduct:

 

 

 

Partos 9001

De Partos 9001 is door een Partos-werkgroep van kwaliteitsmanagers ontwikkeld als de meest adequate toepassing van de ISO 9001 voor ontwikkelingsorganisaties. 

Met deze Partos 9001 verklaring bovenop de ISO certificering, kun je in aanmerking komen voor een algemeen geldende vrijstelling voor de de Organisational Risk and Integrity Assessment van het Ministerie (voorheen COCA). 

 

 

Download hier de Partos 9001: 2015 (versie 2018) in het Nederlands of Engels.

 

Jaarverslag en Jaarplan

Bekijk hier de highlights uit ons jaarverslag 2020. Wil je het volledige jaarverslag van 2020 lezen, klik dan hier. Download hieronder de openbare en volledige jaarverslagen van de afgelopen jaren, of bekijk ons Jaarplan 2021.


Ga naar jaarverslag2019.partos.nl voor het korte online jaarverslag 2019 of bekijk hier het volledige jaarverslag 2019!

 

Partos Jaarverslag 2020