Partos Innovatiefestivals

Resultaten & Publicaties

Al drie keer organiseerde Partos het Innovatiefestival, waar de branchevereniging de schijnwerpers richt op de talloze innovatieve projecten en initiatieven van haar leden.

 

In 2014 was de eerste editie in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam, waar Partos haar tiende verjaardag vierde en de innovaties van haar leden bundelde in het boekje 'Van Start-ups tot Striphelden'. De tweede keer was in 2015 in het Theater aan het Spui te Den Haag. Wederom een bruisende dag gefocust op innovaties in ontwikkelingssamenwerking: Social meets Tech. Er waren vele workshops, Lightning Talks en andere programma-onderdelen waarin de verbinding werd gelegd tussen innoveren en het vergroten van sociale impact. Op 6 oktober organiseerde Partos het innovatiefestival voor de derde maal.

In de ontwikkelingssector zijn innovaties zelden of nooit producten van eigenzinnige Willie Wortels. Innovaties komen voort uit samenwerking.

 

Op partosnl.tumblr.com kun je vele video’s en foto’s bekijken, artikelen teruglezen en enkele presentaties terugvinden van de editie van 2015: het Connected Development Festival. Toen werkte Partos samen met Open for Change. Op innovatiefestival.tumblr.com vind je een sfeerverslag van de editie van 2016.

 

Een van de vele conclusies luidt dat in de ontwikkelingssector innovaties zelden of nooit producten van eigenzinnige Willie Wortels zijn. Innovaties komen voort uit samenwerking en zijn het product van co-creatie. Daarom brengt Partos graag de leden bij elkaar tijdens het jaarlijkse Innovatiefestival.

 

Lees hieronder de verslagen van beide Innovatiefestivals:

 

Een van de vele 'moodreports' van het Festival!