Shared Services

Als lid van Partos geniet je van interessante diensten tegen gunstige voorwaarden, geldbesparing door bundeling van inkoopkracht, tijdsbesparing door inzet van Partos en professionele inkoop met regelmatige evaluaties. Alle voordelen op een rij vind je hieronder.


Wil je ook besparen en meer weten over een van de shared services? Neem dan contact op met Marion van der Knoop via tel. 020 320 99 01 of marion@remove-this.partos.nl.

 

Vertalingen via Livewords
Vanaf 1 april 2017 maakt Vertaalbureau Livewords uit Amstelveen deel uit van het Shared Services aanbod van Partos. Dit betekent dat alle Partos-leden tegen een gunstig tarief teksten kunnen laten vertalen door Livewords. Het raamcontract is tot stand gekomen op verzoek van enkele leden, waardoor je niet zélf bij elke vertaalopdracht de markt hoeft te verkennen. Naast de gunstige tarieven is er voor de leden één vaste projectmanager, worden vertalingen altijd gedaan door native speakers en is er een correctie door een tweede lezer (proof read). 

 

Partos' politieke monitoring: weten wat er speelt in Den Haag
Altijd op de hoogte zijn van politiek Den Haag op het gebied van ontwikkelingssamenwerking? Partos biedt gratis een wekelijkse Politieke Monitor abonnement aan. Je ontvangt iedere week een update met daarin alles wat je als NGO moet weten om politiek op de hoogte te zijn en je lobby te optimaliseren. Daarnaast kun je zien welke belangrijke vergaderingen binnenkort plaatsvinden, welke Kamervragen nog onbeantwoord zijn, welke publicaties je kunt verwachten en samenvattingen van belangrijke Kamervergaderingen. Ben je lid en je wilt je voor deze service opgeven? Neem contact op met koos@remove-this.partos.nl.


Meltwater media monitoring
Meltwater is marktleider op het gebied van media monitoring en analyse en heeft een speciaal tarief voor leden van Partos beschikbaar gesteld. Meltwater monitort niet standaard op printmedia, maar daartegenover staat dat Meltwater een zeer aantrekkelijke prijs biedt voor een goede online nieuws- en social media monitoring. Daarnaast biedt Meltwater een uitgebreide database van mediacontacten aan. Ook kun je indien gewenst tegen extra betaling printmedia inladen op je Meltwater dashboard en/of op radio & tv monitoren. Voor alle info & tarieven mail Patrick Bolle van Meltwater. 

 

CIBT visumdiensten
Regel voordelig je visum- en legalisatie aanvragen via CIBT Visas, een van de meest succesvolle contracten binnen Shared Services. Ruim 40 leden maken er gebruik van, waarschijnlijk omdat de kortingen hier hoog oplopen. Als Partos-lid krijg je korting op de bemiddelingstarieven van CIBT Visas. Ook kunnen Partos-leden gebruik maken van de Special Service-/VIP desk van CIBT voor een meer persoonlijke en deskundige service en kortere wachttijden. Je bespaart de kosten van een reisagent en de inschrijving bij CIBT Visas is kostenloos.

Voor Wemos als kleine organisatie zijn de shared services een uitkomst. We kunnen alleen nooit dergelijke goede prijzen en faciliteiten binnenhalen en het hele offerte- en evaluatietraject dat door Partos en een kleine groep leden wordt uitgevoerd scheelt mij veel tijd. - Evelien Colenberg, Wemos


Zakelijke reisverzekering via AON
Partos heeft een overeenkomst gesloten met AON-Hewitt betreffende een zakelijke reisverzekering. De dekking is hierbij afgestemd op de specifieke risico’s die de leden lopen bij hun werkzaamheden. Met deze overeenkomst is een wereldwijde dekking geregeld, die zowel landen met een verzwaard reisadvies dekt als crisisgebieden. De verzekering dekt daarnaast verschillende elementen in relatie tot de veiligheid, waaronder dekking voor kidnapping en voor politieke evaluatie. De dekking wordt automatisch uitgebreid tegen molest (schade bij ongeregeldheden) over de gehele wereld. Voor de directe aanvraag van een offerte kun je terecht bij ngo@aon.nl.


Dienstreizen met ATPI
Op het gebied van dienstreizen kun je veel besparen, reizen zijn voor ontwikkelingsorganisaties vaak een veelvoorkomend aspect van het werk. Voor dienstreizen bestaat er het nieuwe ATPI -Partos raamcontract, dat ingaat per januari 2019. De keuze voor ATPI is gebaseerd op hun uitgebreide Duty of Care programma en de hoge score die zij haalde op onze kwaliteits- en transparantiecriteria. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking om het reisbeleid van Partos zo efficiënt, veilig en vooral milieubewust vorm te geven.


Juridische, fiscale en notariële dienstverlening via preferred suppliers
Partos heeft voor haar leden bij een aantal bedrijven speciale tarieven en condities verkregen, en zo een lijst preferred suppliers in de juridische en notariële dienstverlening opgesteld. Gezamenlijk genieten Partos-leden daarmee een aanzienlijke korting. Voordeel van de preferred suppliers is ook dat deze bedrijven de sector goed kennen en je niet alles opnieuw dient toe te lichten. Enkele van deze preferred suppliers zijn Vijverberg juristen, Pels Rijcken, BTW Plaza en Mazars. Deze bureaus helpen bij allerlei zaken, ieder vanuit hun eigen specialisatie. Denk hierbij aan de regels rondom statutenwijzigingen, schenkingen, het opstellen en toetsen arbeidsovereenkomsten, reorganisaties, aansprakelijkheid etc.

De druk op organisaties is groter geworden om meer te doen met minder. Door meer samenwerking kunnen we onze concurrentiekracht vergroten en worden we ineens een serieuze speler in de inkoopmarkt. - Ton van der Maat, Edukans


AVG-tool 
De Stichting AVG voor verenigingen heeft een handige tool ontwikkeld waarmee je stapsgewijs door de procedure heen kan ‘lopen’ en zo ‘AVG compliant’ kan worden. Deze AVG-tool is voorzien van vele formats en documenten die je makkelijk op maat kan maken voor je eigen organisatie. Partos-leden kunnen hier met 50 procent korting gebruik van maken. De kosten hiervan zijn gebaseerd op de personeelsomvang. Kies je ervoor om gebruik te maken het programma? Dan krijg je vier keer per jaar praktische hulp om na te gaan of je helemaal up to date bent en dus nog voldoet aan de AVG-wetgeving. De meeste gebruikers van deze tool zijn zo binnen een paar uur AVG-proof!

 

Grensoverschrijdende arbeid en internationale tewerkstelling
Het inschakelen van grensoverschrijdende werknemers is iets wat in de branche van ontwikkelingssamenwerking vaak voorkomt. Vaak zijn dat ingewikkelde gevallen, die vaak ook weer sterk verschillen van elkaar, waarbij actuele expertise noodzakelijk is. Exterus is een onafhankelijk kantoor dat is gespecialiseerd in advisering en ondersteuning van werkgevers en werknemers die te maken hebben met grensoverschrijdende arbeid en internationale tewerkstelling. Partos heeft met Exterus prijsafspraken gemaakt, waarbij voor Partos-leden kortingen gelden van 20 tot 25 procent.

 

Samenwerking Goede Doelen Nederland
Goede Doelen Nederland en Partos stellen een groot aantal diensten open voor elkaars leden. Hiermee kunnen leden nog meer voordelen behalen op het gebied van kennis, efficiëntie en effectiviteit. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij Marion van der Knoop (via marion@remove-this.partos.nl of tel. 020 32 09 01). Bekijk ook eens de shared services van Goede Doelen Nederland.