Diensten en Trainingen

Ondersteuning leden en sector-brede voorzieningen

Goede doelen en ontwikkelingsorganisaties hebben integriteit hoog in het vaandel staan. Al jaren worden er maatregelen genomen om integer handelen binnen organisaties te optimaliseren, om recht te doen aan allen met wie en voor wie wij werken.

 

Na de berichten in 2018 over seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sector, heeft een brede coalitie, waaronder Partos, een Gezamenlijk Actieplan Integriteit opgesteld. Dit is een samenhangende aanpak om grensoverschrijdend gedrag en misstanden te voorkomen. De aanpak is gericht op preventie, signalering, handhaving en verantwoording van grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik in de sector. Partos heeft samen met Goede Doelen Nederland een aanbod ontwikkeld om leden te ondersteunen in het verbeteren van het integriteitssysteem binnen hun organisatie. 

 

Daarnaast zijn de mogelijkheden voor een klokkenluidersmeldpunt voor de sector onderzocht. Voor organisaties die internationaal gericht zijn vindt je hier voorbeelden van meldpunten. Nederlands georiënteerde organisaties kunnen gebruik maken van Gimd.  

  

Gratis online cursus Integriteit 

Wil je een grondige kennismaking met het onderwerp integriteit of overzicht krijgen van wat er allemaal bij komt kijken, doe dan de gratis online cursus. Je kunt de volgorde waarin je de cursus doet, zelf bepalen. Klik hier om de cursus te openen (wachtwoord: partosgdn).

 

[EN] Free online training Integrity

The training is available in English. Click here to open the course (password: partosgdn).

 

Klik op één van de buttons hieronder om meer informatie te krijgen over het aanbod van diensten en trainingen.