In de media

Ook in de media vragen we aandacht voor de effecten die de corona-pandemie op ontwikkelingssamenwerking heeft om zo onze boodschap (herhaaldelijk) te communiceren en bewustwording te creëren. Hieronder houden we je op de hoogte.


Reformatorisch Dagblad | 11 mei

Na aanleiding van het spoedadvies van het Adviesraad voor Internationale Vraagstukken publiceerde het Reformatorisch Dagblad het artikel "Trek miljard uit voor acute noden in ontwikkelingslanden". Partos' positieve reactie op dit advies wordt hierin genoemd. Partos noemt het verder verstandig om het huidige ontwikkelingsbudget op peil te houden; "Juist nu moeten we de allerarmsten niet in de steek laten".

 

Radio interview BNR nieuwsradio | 14 april 

Op 14 april 's ochtends vroeg werd Bart geïnterviewd door BNR Nieuwsradio. “Naast preventie en humanitaire hulp moeten we ervoor zorgen dat lokale organisaties die zich onder andere richten op de instandhouding van systemen voor gezondheid, voedsel en schoon water niet omvallen. Dit alles pleit ervoor om het budget voor ontwikkelingssamenwerking te verhogen,” aldus Bart. Luister hier het fragment terug.

Artikel Nederlands Dagblad | 28 maart 

Er is extra geld nodig voor noodhulp aan ontwikkelingslanden om ervoor te zorgen dat de bestaande zorg- en hulpstructuren nog overeind staan na de coronacrisis, benadrukt Bart in een interview met het Nederlands Dagblad. Op deze manier kunnen lokale organisaties hun hulp garant stellen, ook na de crisis. Lees het hele artikel van 28 maart hier.