Building Change

 

Met trots werken Partos, Foundation Max van der Stoel (FMS) en Woord en Daad sinds 2014 intensief samen om beleidscoherentie voor ontwikkeling in Nederland stevig op de kaart te zetten. Samen pleiten we voor een eerlijk Nederlands beleid, dat geen negatieve impact heeft op ontwikkelingslanden. Duurzame ontwikkeling at home and abroadMet ‘Building Change’, het vervolg op 'Ready for Change', werken we verder aan het verwezenlijken van deze visie: een eerlijke en ambitieuze uitvoering van de SDGs, onder leiding van een positieve, stimulerende overheid. Nieuws

Adopteer een SDG LIVE: Kamerleden enthousiaste adoptieouders
Een terug en vooruitblik met maar liefst 11 ‘adoptieouders’ en een heleboel maatschappelijke organisaties op zes maanden ‘Adopteer een SDG’.

 
Partos naar New York met SDG-rapportage
Nederland presenteert de stand van zaken met betrekking tot de implementatie en uitvoering van de SDGs aan de Verenigde Naties (VN).

 

Adopteer een SDG
De campagne van Building Change waarbij Kamerleden een of meerdere SDGs kunnen adopteren.

 


Adopteer een SDG

September 2017 was de startdatum voor de campagne ‘Adopteer een SDG’ van Building Change. Tweede Kamerleden kunnen hierbij ‘adoptieouder’ worden van één of meerder Sustainable Development Goals (SDGs). Als ‘adoptieouders’ brengen ze hun geadopteerde doel meer onder de aandacht in de politiek en houden ze rekening met de verwezenlijking van hun doel bij het opstellen van beleid. Ze worden hierbij geholpen en gemonitord door een breed scala aan maatschappelijke organisaties. Op dit moment zijn er 24 adoptieouders en mag de campagne worden bestempeld als een succes.

 

 

 

Hieronder een overzicht van de ‘adoptieouders’:

SDG 1: Joël Voordewind (ChristenUnie), Jasper van Dijk (SP)

SDG 3: Corinne Ellemeet (Groenlinks)

SDG 4: Michel Rog (CDA), Peter Kwint (SP)

SDG 5: Kirsten van den Hul (PvdA), Achraf Bouali (D66), Isabelle Diks (Groenlinks), Lilianne Ploumen (PvdA), Anne Kuik (CDA)

SDG 6: Corrie van Brenk (50PLUS)

SDG 7: Agnes Mulder (CDA), Sandra Beckerman (SP), Rob Jetten (D66)

SDG 8: Joël Voordewind (ChristenUnie), Mustafa Amhaouch (CDA)

SDG 9: Liesbeth van Tongeren (GroenLinks)

SDG 10: Sadet Karabulut (SP)

SDG 12: Carla Dik-Faber (ChristenUnie), Isabelle Diks (GroenLinks)

SDG 13: Agnes Mulder (CDA)

SDG 14: Carla Dik-Faber (ChristenUnie), Tjeerd de Groot (D66)

SDG 15: Suzanne Kröger (GroenLinks), Tjeerd de Groot (D66)

SDG 16: Salima Belhaj (D66), Anne Kuik (CDA), Stieneke van der Graaf (ChristenUnie)

SDG 17: Bram van Ojik (GroenLinks)

 

Meer informatie over de campagne ‘Adopteer een SDG’ vind je hier! 


Over Building Change

Sinds 2014 werken Partos, Foundation Max van der Stoel (FMS) en Woord en Daad intensief samen om beleidscoherentie voor ontwikkeling in Nederland stevig op de kaart te zetten. Wij pleiten voor een eerlijk Nederlands beleid, dat geen negatieve impact heeft op ontwikkelingslanden. Duurzame ontwikkeling at home and abroad.


‘Building Change: Global Goals at Home and Abroad’ is ons nieuwste initiatief en vormt een vervolg op 'Ready for Change? Global Goals at home and abroad'. Hiermee gebruikten we in 2016 het Nederlandse EU-voorzitterschap om de noodzaak voor een eerlijke en ambitieuze uitvoering van de Sustainable Development Goals (SDGs) stevig op de Nederlandse en Europese (politieke) agenda te zetten. Met resultaat! We slaagden erin om een grote groep maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen, milieuorganisaties en (sociale) ondernemingen samen te brengen. We namen een gezamenlijke positie in over wat we verwachten van Nederland en de Europese Unie om de SDGs daadwerkelijk in 2030 te bereiken.

 

Met ‘Building Change’ werken we verder aan het verwezenlijken van deze visie: een eerlijke en ambitieuze uitvoering van de SDGs, onder leiding van een positieve, stimulerende overheid. Om dit te realiseren is samenwerking met nog meer partijen, zoals bedrijven en financiële instellingen, essentieel. Al deze partijen willen wij bij elkaar brengen op drie belangrijke thema’s: klimaat, financiën en internationale handel. Want hier zijn doorbraken om nodig tot duurzame ontwikkeling te komen. Ons doel? Gezamenlijk een stevig geluid laten horen richting Den Haag, om zo deze doorbraken te realiseren.

 

‘Building Change’ wordt uitgevoerd door een gemotiveerd en ervaren team:

  • Gerjan Agterhof (Woord en Daad)
  • Evert-Jan Brouwer (Woord en Daad) - projectcoördinator
  • Koos de Bruijn (Partos)
  • Alette Paul (Woord en Daad)
  • Rosa van Driel (FMS)

Meer weten?
Neem dan contact op met projectcoördinator Evert-Jan Brouwer via e.brouwer@remove-this.woordendaad.nl.

 

 

Samenwerkende partners

Sponsors

De laatste tweets