World's Best News zoekt vrijwilligers door heel Nederland

Nieuws

De World's Best News campagne is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om het nieuws over vooruitgang in de wereld te verspreiden in Nederland.


Als actieve wereldburger weet je als geen ander dat de wereld een veel mooiere plaats is dan wat je zou denken als je het nieuws volgt. We zijn veel te somber over arme landen. Gelukkig leiden steeds meer mensen een fatsoenlijk bestaan. Honger, armoede, besmettelijke ziektes, geweld en corruptie: het loopt allemaal terug. Het moet ons alleen nog worden verteld. En dit goede bericht lezen/zien we nauwelijks in het nieuws. Het blijkt dat de meeste Nederlanders een verwrongen beeld hebben van de situatie in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. 

 

Met trots kan de World’s Best News campagne vermelden dat er voor de eerste World's Best News dag, afgelopen mei 2016, veel aandacht van de media was. In vier steden (Leeuwarden, Amsterdam, Tilburg en Den Bosch) is World's Best News met een totaal van 100 vrijwilligers de straat op gegaan om het krantje met ‘het beste nieuws’ uit te delen.

Op 12 en 13 november organiseert World's Best News bijeenkomsten op diverse plekken in het land waar ze jou graag ontmoeten.


World's Best News week
Er zijn nog veel meer plannen en acties. Eén hiervan is om komend jaar een World’s Best News week in het leven te roepen en dan in zoveel mogelijk steden en dorpen in Nederland. In deze week wil WBN niet alleen het krantje uitdelen maar ook de samenwerking opzoeken met bedrijven (onder andere Unilever, Campina en het AD hebben zich al verbonden), maar ook met het onderwijs en zorginstanties. In de landelijke week zoekt WBN zoveel mogelijk naar een koppeling met bestaande activiteiten, evenementen, projecten op scholen en meer.

 

En je begrijpt het al. World's Best News zoekt vrijwilligers in heel het land! Graag gaan ze het gesprek met je aan of je deze positieve boodschap ook mee wilt uitdragen.

 

Wie zoekt de WBN campagne?
Iedereen die vrijwillig enkele uren of meer wil besteden:

  • Aan het uitdelen van de World’s Best News krant op straat, scholen, instanties etc.
  • Aan het geven van presentaties op scholen, bij serviceclubs, verenigingen en bedrijven. Natuurlijk word je hier goed op voorbereid.
  • Om zijn/haar talent in te zetten. Bijvoorbeeld als fotograaf, met social media, als verbinder of organisator. Om de World’s Best News binnen te brengen in zijn/haar werk -en sociale omgeving etc.
  • Om bij regionale campagnes hand- en spandiensten te verlenen.
  • Aan het werven van vrijwilligers.

Doe je mee? Neem dan contact op met Saskia Bodelier, via saskia@remove-this.worldsbestnews.nl of 0614635213.

 

Op 12 en 13 november organiseert World's Best News bijeenkomsten op diverse plekken in het land waar ze jou graag ontmoeten. Ze vertellen je dan meer over de werkwijze van de World’s Best News en gaan graag samen brainstormen over de mogelijkheden die ze kunnen creëren.

 

Voor meer informatie zie de World's Best News website of Facebookpagina.
De World's Best News campagne is mede geïnitieerd door Partos.