Verslag: EU-verkiezingsbijeenkomst laat behoefte aan actie zien

Nieuws

De verkiezingen voor het Europees parlement komen er al weer bijna aan. Op donderdag 23 mei kiezen we namelijk de 26 parlementariërs die de komende vijf jaar de Nederlandse stem in het Europees parlement vormen. Belangrijke verkiezingen dus, ook voor jouw werk. Reden genoeg voor een Partos bijeenkomst over dit onderwerp.


Op dinsdag 2 april kwamen 25 communicatie en lobbyprofessionals bij elkaar om te praten over de aanloop naar deze verkiezingen. De bijeenkomst werd ingeleid door de Europese branchevereniging CONCORD, die toelichting gaf over het belang van deze verkiezingen. Vervolgens schetste Partos de inhoud van de verkiezingsprogramma’s van de Nederlandse partijen en gaf een overzicht van enkele interessante plannen, acties en tools op EU niveau. Zo zijn er bijvoorbeeld communicatie toolkits en narratieven gemaakt door CONCORD en andere allianties die nuttig kunnen zijn voor Partos leden om te gebruiken. Benieuwd naar de presentatie? Je vindt het hier

 

Na dit informerende deel was het aan de zaal; welke initiatieven hebben leden al opgezet? Leden bleken al debatten, informatiecampagnes en interessante bijeenkomsten gepland te hebben. Hierover ontstonden interessante gesprekken en er werd gekeken hoe we elkaars evenementen en campagnes kunnen versterken de komende tijd. Partos gaat deze inventarisatie verder uitwerken en maakt een overzicht van de aankomende evenementen. Na deze plenaire uitwisseling ging de groep in twee groepen uit elkaar. Terwijl de ene groep sprak over het idee van een 'adopteer een SDG' initiatief voor EU parlementariërs, sprak de andere groep over het idee van een breed gedragen manifest & campagneplan door organisaties zowel binnen als buiten de ontwikkelingssector. Beide plannen worden verder uitgewerkt.

 


Wil je hiervan op de hoogte worden gebracht of wil je jouw initiatief doorgeven? Neem dan contact op met Ingrid Coenen via ingrid@partos.nl.