Unieke coalitie start StayHuman campagne over vluchtelingen

Nieuws

Persbericht | Vandaag is de campagne van Stay Human van start gegaan. Een unieke coalitie staat achter deze campagne voor een bijdrage aan het gesprek over vluchtelingen. Stay Human is een oproep aan iedereen om - ondanks vragen en bezorgdheid - vluchtelingen altijd te blijven zien en benaderen als mensen. En om respectvol om te gaan met iedereen die in het gesprek over vluchtelingen een ander standpunt inneemt dan jij. Hiermee wil de coalitie een stem geven aan de opvatting van de meerderheid van de Nederlandse bevolking en het genuanceerde en redelijke geluid in het vluchtelingendebat versterken. Partos is een van de initiatiefnemers van de campagne.


Stay Human wordt gedragen door een snel groeiende beweging van mensen en organisaties. Op dit moment is er een unieke coalitie van meer dan 40 organisaties betrokken die naar verwachting de komende maanden verder zal groeien. Onder de partners bevinden zich oude en nieuwe maatschappelijke organisaties die betrokken zijn bij werk met en voor vluchtelingen, maar ook organisaties als Greenpeace, het NOC*NSF en Scouting Nederland.

 

 
 
Stay Human wil laten zien hoe nu al op een menselijke manier wordt omgegaan met vluchtelingen en het gesprek hierover. Daarbij worden vragen en zorgen die er leven serieus genomen. Daarnaast willen we mensen en organisaties laten zien welke mogelijkheden er zijn om iets positiefs bij te dragen aan de omgang met en het gesprek over vluchtelingen.

 

Een brede coalitie schaart zich achter de Stay Human campagne
Partos staat niet alleen achter de campagne, de overige organisaties die de campagne dragen zijn: Action Aid - Amnesty International - CARE - COC - Cordaid - Defence for Children - Dokters van de Wereld - Gastgezin voor een Vluchteling - Greenpeace - Het begint met Taal - Hivos - Holland Festival - Human Rights Watch - Humanistisch Verbond - Humanitas - Justice and Peace - Kerk in Actie - Liliane Fonds - Natuur & Milieu - NOC*NSF - NOV - Nudge.nl - Okia - Omroep Human - Oxfam Novib - PAX - Pharos - Prisma - Rode Kruis - Scouting Nederland - Stichting LOS - Stichting Oikos - Stichting Present - TEAR - UAF - UNHCR - Unicef Nederland - VluchtelingenWerk Nederland - de Vrolijkheid - Wij zijn hier - War Child - Wilde Ganzen

 

Website StayHuman.nu
Op de website staan initiatieven die antwoord geven op de vragen die veel mensen hebben. Er wordt binnen de campagne een oproep gedaan om een actie door, voor, met of over vluchtelingen aan te melden op stayhuman.nu. Aanmelden kan via: www.stayhuman.nu/activiteit-inzenden/