Twee nieuwe shared services voor HRM-ondersteuning

Nieuws

Recent heeft Partos twee nieuwe shared services afgesloten voor haar leden, ter ondersteuning op het gebied van HRM. Met SAZAS kunnen Partos-leden zich verzekeren tegen ziekteverzuim, en met Exterus hebben Partos-leden toegang tot expertise op het gebied van grensoverschrijdende arbeid en internationale tewerkstelling.


Partos sluit overeenkomst met verzuimspecialist SAZAS
Vanaf 1 oktober 2017 kunnen leden van Partos gebruik maken van de SAZAS verzuimverzekering. SAZAS is een initiatief van werkgevers- en werknemersorganisaties als antwoord op de Wet Terugdringing Ziekteverzuim in 1994. Met deze verzekering loop je geen onnodig financieel risico als één van de werknemers ziek wordt.

Wist je dat een zieke werknemer al snel € 250 per dag kost?

Als een werknemer langer ziek is of er zijn meerdere zieken, dan kan dat de organisatie veel kopzorgen geven. Je moet de loonkosten doorbetalen en daarnaast ook nog vervanging regelen. SAZAS helpt om de werknemer weer gezond aan de slag te krijgen en helpt te voorkomen dat deze in de toekomst weer ziek wordt. Bij het afsluiten van een verzuimverzekering bij SAZAS profiteren leden van Partos van de volgende extra’s:

  • De re-integratiekosten worden volledig vergoed in combinatie met Verzuimpakket Compleet.
  • Je hoeft geen verzuimpercentage af te geven en ontvang je bovendien een aantrekkelijke instappremie bij  een loonsom onder de € 300.000.
  • Vijf procent instapkorting voor het eerste jaar, bij een contractduur van drie jaar. 
  • Een eigen online portaal waar je zelf werknemers ziek meldt alsook het herstel, en inzicht hebt in je verzekeringszaken.
  • Advies en hulp bij langdurig verzuim door de WIA-expert van SAZAS.

Vraag een offerte aan
Vrijblijvende offerte ontvangen? Vraag deze aan via www.sazas.nl/partos. Meer weten? Neem dan contact op met Rahamed Bholai, Medewerker Klantenservice & Verkoopondersteuning bij SAZAS, op 06 1224 2276.

 

Over SAZAS
SAZAS: “Wij zijn als verzekeraar klein van stuk. En daarin schuilt precies onze kracht. U bent bij ons geen nummer. Eindeloos doorverbinden? Daar doen we niet aan. U wordt geholpen door vaste medewerkers die kennis van zaken hebben. Dat is de kracht van SAZAS.”


 

Exterus adviseert Partos-leden bij internationale tewerkstelling 

Het inschakelen van grensoverschrijdende werknemers is iets wat in de branche van ontwikkelingssamenwerking vaak voorkomt. Vaak zijn dat ingewikkelde gevallen, die vaak ook weer sterk verschillen van elkaar, waarbij actuele expertise noodzakelijk is. Binnen het HRM netwerk van Partos duiken daaromtrent regelmatig vragen op. Elkaar helpen kan, maar veel leden hebben daarvoor ook externe bureaus ingeschakeld.

Afspraken met Exterus
Exterus is een onafhankelijk kantoor dat is gespecialiseerd in advisering en ondersteuning van werkgevers en werknemers die te maken hebben met grensoverschrijdende arbeid en internationale tewerkstelling. Partos heeft met Exterus prijsafspraken gemaakt,  waarbij voor Partos-leden kortingen gelden van 20 tot 25 procent. Daarnaast gaat Exterus enkele van de Partos ledenseminars begeleiden, mocht het thema op hun vakgebied liggen.

Voordelen voor Partos-leden:

  • Gereduceerde (vaste) tarieven voor Partos leden.
  • Mogelijkheid tot afsluiten abonnement voor ad hoc (buitenlands) advies vanwege grensoverschrijdende arbeid, tegen een vast bedrag per maand.
  • Een totaaloplossing (one stop shop) op het gebied van arbeidsmigratie, internationale belastingheffing, sociale zekerheid en payroll(ing).

Naast het afsluiten van een service maandabonnement zijn er een aantal fixed prixes voor veelvoorkomende diensten en producten.

Partos-lid War Child over Exterus:
Muriel Stokhuyzen, HR Advisor bij  War Child vertelt over Exterus: “War Child is een internationale organisatie met meerdere kantoren in het buitenland. Posities en horizontale samenwerkingsverbanden veranderen in rap tempo, wat de behoefte aan grens overstijgende arbeid steeds groter maakt. Expertise is minder standplaats gebonden; we trekken specialisten aan uit de hele wereld, en zelfs rapportagelijnen kruisen soms landsgrenzen. Zowel voor onze eigen werknemers als de freelancers die we aantrekken, merkten we dat we onvoldoende expertise in huis hadden op het gebied van belastingen (30% regeling, waar belastingplichtig, aangiftes, enz.), sociale zekerheid, migratie (kennismigrantenregeling). En die expertise blijkt extern ook lastig aan te trekken, zeker gebundeld bij één kantoor. En dat is waarom we nu van harte gebruik maken van de dienstverlening van Exterus. Een kantoor met meerdere specialisten, met ervaring op alle bovenstaande gebieden én nauwe banden met de belastingdienst zelf, de IND, maar ook partnerorganisaties in het buitenland. Elk nieuw dossier is weer een ingewikkelde nieuwe puzzel, en we zijn blij dat Exterus ons hierbij kan begeleiden.”

 

Contact:
Meer weten over deze en andere shared services? Neem contact op met Marion van der Knoop, via marion@remove-this.partos.nl of t:020 320 99 01.