Together we SPEAK!

Nieuws

Van 22 tot 24 september a.s. komen tienduizenden mensen van vijf verschillende continenten in actie om aandacht te vragen voor de ruimte voor maatschappelijke organisaties en vrije meningsuiting. De wereldwijde campagne SPEAK! Roept organisaties en burgers op te komen voor het recht dat elke burger waar ook ter wereld zich moet kunnen blijven uitspreken.


De campagne is geïnitieerd door CIVICUS, World Alliance for Citizen Participation, waar Partos lid van is. Samen met een aantal lidorganisaties neemt Partos deel aan deze campagne:

  • Op 22 september (Day of Silence) verschijnt een zwarte, korte boodschap op onze website waarin we onze zorg uiten over de wereldwijde krimpende ruimte voor maatschappelijke organisaties. 
  • Die dag wordt er ook namens Partos en de deelnemende Partos-leden een advertentie geplaatst in een nationaal dagblad waarmee we aandacht vragen voor deze situatie.
  • Van 22 september tot 24 september laten we onze stem juist horen, met name via de sociale media en de hashtag #togetherwespeak 

 

Meedoen?
Iedereen kan nog mee doen! Toon jezelf solidair en kijk hoe je mee kan doen aan de mondiale sociale media campagne (als organisatie of als verontruste burger). Volg de berichtgeving op de sociale media en gebruik de hashtag #togetherwespeak, onderteken de Civic Charter of kijk voor meer informatie op de website van de campagne: https://www.togetherwespeak.org/