Partos feliciteert nieuwe minister Sigrid Kaag

Nieuws

Na 225 dagen is vandaag het nieuwe kabinet beëdigd. Met de befaamde bordesscène werd vandaag een 26-koppig kabinet gepresenteerd. Met daartussen onder andere de nieuwe minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking: Sigrid Kaag.


Met de benoeming van Sigrid Kaag nemen we afscheid van Lilianne Ploumen. Partos bedankt haar voor vier jaar prettige samenwerking en wenst haar veel succes en plezier met haar fulltime functie als Tweede Kamerlid voor de PvdA.

 

Partos is verheugd met opnieuw een zeer capabele minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Sigrid Kaag heeft een indrukwekkend CV en heeft in haar carrière het belang van ontwikkelingssamenwerking met eigen ogen kunnen aanschouwen. In haar tijd bij UNICEF heeft zij zich zelf ook actief ingezet voor ontwikkelingssamenwerking. Met een topdiplomaat aan het hoofd van de commissie Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, wordt de hoop van Partos verder aangesterkt dat naar aanleiding van het regeerakkoord meer belang wordt gehecht aan ontwikkelingssamenwerking. Partos ziet dan ook uit naar de samenwerking met deze nieuwe minister!

Sigrid Kaag heeft een indrukwekkend CV en heeft in haar carrière het belang van ontwikkelingssamenwerking met eigen ogen kunnen aanschouwen.

Uitgebreid achtergronddossier
In de Partos Politieke Monitor staat deze week een achtergronddossier over minister Sigrid Kaag, maar ook een over Halbe Zijlstra, de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Ben je lid van Partos en wil je ook de monitor en/of deze dossiers ontvangen? Neem dan even contact op met Ingrid Coenen, politiek analist, via ingrid@remove-this.partos.nl.

 

Vakblad voor ontwikkelingssamenwerking Vice Versa heeft maar liefst 35 brieven aan Sigrid Kaag gebundeld met daarin advies voor haar ministerschap. De brieven zijn veelal afkomstig van maatschappelijke organisaties, waaronder veel Partos-leden en van enkele experts uit de wetenschappelijke hoek. Bekijk ze hier.