Nieuwe integriteitsmedewerker Arno Schans

Nieuws

Sinds 5 maart heeft Partos een nieuwe integriteitsmedewerker: Arno Schans. Hij stelt zich even voor.


Mijn naam is Arno Schans. Na een lange loopbaan in HRM van 25 jaren bij allerlei werkgevers, de laatste jaren bij War Child, wilde ik een nieuwe start maken. Ik ben ZZP-er geworden en mijn eerste missie is om met Partos het thema "integriteit" verder te ontwikkelen voor de Ontwikkelingssamenwerking sector. Daarnaast ben ik mediator, HR consultant en in opleiding om 1e graads leraar maatschappijwetenschappen te worden.

 

De Handreiking Integriteitssysteem en de nieuwe Gedragscode van vorig jaar voorzien in een goed en omvattende basis om Integriteit invulling te geven. We willen dit jaar nog meer ondersteuning aan de leden geven want uit ervaring weet ik dat van papier naar praktijk niet zomaar gedaan is. Zo gaan we maatwerk (online) trainingen aanbieden en de intervisiegroep weer leven inblazen. We onderzoeken of er bij de leden behoefte is aan externe voorzieningen zoals goede externe vertrouwenspersonen, een klachtencommissie speciaal voor de sector en een klokkenluidersloket. Bij het laatste trekken we samen met Goede Doelen Nederland op. 

 

Sinds 5 maart ben ik gestart en ben ik bereikbaar op arno@remove-this.partos.nl Alle vragen die gerelateerd zijn aan het opbouwen en inrichten van een Integriteitssysteem kunnen leden aan me sturen. Ik werk 2 dagen verdeeld over de werkweek op dinsdag, woensdag en donderdag. Ik heb al een aantal enthousiaste en kundige mensen gesproken die in ontwikkelingssamenwerking-organisaties heel actief zijn om hun organisatie sterker te maken en dat is heel inspirerend. We kunnen in de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking-sector echt goede vervolgstappen gaan maken, daar ben ik van overtuigd.

 

Meer lezen over integriteit? Klik hier.