Impact Challenge Event 29 maart 2019 & Impact Challenge Award

Nieuws

Noteer het alvast in je agenda: op vrijdag 29 maart 2019 organiseert de Impact Challenge het volgende Impact Event in Amsterdam. Op het Impact Event 2019 geven we een podium aan organisaties die hun belangrijkste leerervaringen over impactgericht werken willen delen met hun collega’s. Je kunt mee doen met de Impact Challenge Award.


Met de Impact Challenge dagen we elkaar uit om de impact van de goededoelensector te vergroten en beter zichtbaar te maken. Dit doen we door kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. We kunnen namelijk veel van elkaar leren. Op het Impact Event 2019 geven we daarom een podium aan organisaties die hun belangrijkste leerervaringen over impactgericht werken willen delen met hun collega’s.

 

Impact Challenge Award
Het Impact Event 2019 staat in het teken van de Impact Challenge Award, een nieuwe ontwikkelprijs voor goededoelenorganisaties die een bijzondere ontwikkeling hebben doorgemaakt rondom impactgericht werken en hun kennis en ervaringen daarover willen delen.

Na een eerste pitchronde van praktijkcases waarbij een belangrijke leerervaring is opgedaan, worden de inzendingen beoordeeld door het Impact Center Erasmus. De vijf beste inzendingen krijgen een coachingstraject aangeboden om hun case uit te werken voor een definitieve inzending. Op 29 maart 2019 presenteert deze top vijf hun cases en kiest het publiek samen met een vakjury live de winnaar.

De inschrijving voor de Impact Challenge Award is gestart. Hier is meer informatie te vinden.

 

 

 

Impact Priciples
Onder de titel ‘Do you accept the Challenge’ worden op diverse momenten in de komende periode de Impact Principles gepresenteerd. Dit zijn de gezamenlijk geformuleerde vertrekpunten voor impactgericht werken. Door de principles te onderschrijven, willen we alle organisaties inspireren om actief aan de slag te gaan met impactgericht werken. Op die manier werken we stap voor stap aan het impactvol bijdragen aan een betere, duurzame wereld.

 

Initiatiefnemers
De Impact Challenge is gezamenlijk initiatief van de Nierstichting, Stichting AAP, Plan International Nederland, Amref Flying Doctors, de Natuur en Milieufederaties, Simavi, The Hunger Project, Humanitas, Longfonds, Vogelbescherming Nederland, Heifer, HandicapNL, Stichting Homeplan, de Hartstichting, de brancheorganisaties Goede Doelen Nederland en Partos, de kennispartners Impact Centre Erasmus en PwC en Toezichthouder CBF.