Stemhulp EU verkiezingen 23 mei

Nieuws

Mag ontwikkelingsgeld worden gebruikt om migratie tegen te gaan? Moeten alle EU wetten aan de SDGs getoetst worden? Wat vind jij daarvan? En: wat vinden de politieke partijen eigenlijk?


Partos legde 10 stellingen voor aan alle politieke partijen die mee doen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement van 23 mei aanstaande.

 

CDA, D66, PvdA, GroenLinks, SP, SGP/CU, PvdD, 50plus en Volt zijn met enthousiasme op onze uitnodiging ingegaan en hebben hun mening gegeven over deze stellingen, inclusief de argumentatie erachter. Helaas hebben de VVD, PVV en FvD niet op onze uitnodigingen gereageerd. Een algemene analyse van de verkiezingsprogramma’s vind je hier, maar in onze stemhulp hebben we zeker wat interessante nieuwe dingen gezien.

 

Onderstaande survey vraagt je eerst wat jij vindt van de stelling, vervolgens zie je de antwoorden van de partijen en kun je desgewenst hun toelichtingen op hun stellingname lezen. We geven je aan het eind geen stemadvies, maar je kunt op deze manier wel jouw mening vergelijken met die van de partijen.

 

Wil je wèl weten wat de partijen gezegd hebben, maar daarvoor niet de stemhulp gebruiken, dan vind je een overzicht via deze link.