Eind november derde Civic Space Meeting

Nieuws

In samenwerking met CIVICUS (World Alliance for Citizen Participation) en een brede coalitie van Nederlandse maatschappelijke organisaties hebben Partos en The Spindle het Partos Civic Space Platform opgericht.


Doel van dit platform is om de wereldwijde trend van afnemende ruimte voor het maatschappelijk middenveld tegen te gaan. Hiertoe wisselen de leden kennis uit, bespreken innovatieve strategieën en vormt het platform een collectieve stem richting de politiek.

We in civil society need to find new ways of responding to these growing threats.
- Danny Sriskandarajah in the State of Civil Society Report 2016 from CIVICUS.

Eind november ontmoeten de leden van het platform elkaar voor de derde maal in een Civic Space Meeting. Daar updaten de leden elkaar over actuele acties, komt een expert vertellen over globale trends op het gebied van Civic Space en stellen de leden een gezamenlijk standpunt vast over Civic Space. Tevens krijgen de aanwezigen een update  over de eerste Spindle Civic Power Cycle. Dit is een vier maanden durend programma om innovaties op het gebied van Civic Power te stimuleren.

 

Lidmaatschap van het Civic Space Platform is open voor zowel leden als niet-leden van Partos. Als organisaties interesse hebben om zich aan te melden kunnen ze dat aangeven bij Vincent Thepass, via sp@remove-this.partos.nl.

 

foto: Alex Sardar (CIVICUS) op het Partos Innovatiefestival. Door Rebke Klokke.