Doe mee aan The Spindle Innovation Challenge!

Nieuws

Om innovatie binnen ontwikkelingssamenwerking aan te moedigen en de huidige innovatieve projecten van Partos-leden en anderen een podium te geven, organiseert The Spindle (het nieuwe innovatieprogramma van Partos) een Innovation Challenge op het Partos Innovatiefestival op 6 oktober 2016!


Als je werkt aan een innovatief project (of je hebt er een achter de rug) die raakt aan een van de thema's van The Spindle, dan kun je je inschrijven! Wie weet staat tijdens het Partos Innovatiefestival op 6 oktober jouw organisatie in de spotlight als winnaar van The Spindle Innovation Award 2016! De thema's zijn 'Leave no one behind' (inclusie), 'Civic Power' (ruimte voor maatschappelijk middenveld), 'Ways of working together' (nieuwe vormen van samenwerking) en 'Making data count' (nieuwe vormen van het gebruik van data). 

Win een The Spindle Innovation Award en geef een podium aan jouw project op het Partos Innovatiefestival!

Heb je nog geen innovatie die in ontwikkeling is, maar wel een briljant idee waar je mee aan de gang wil? Doe dan mee in de categorie 'Beste idee'. The Spindle helpt je met het crowdsourcen van je idee op thespindle.org als je wint, dan krijg je een 3-daagse boot camp om je idee verder te brengen!

 

Waarom The Spindle en waarom nu?
In het ingrijpend veranderende speelveld van ontwikkelingssamenwerking waar maatschappelijke organisaties ook nog eens extra onder druk staan is innovatie belangrijker dan ooit. Ze moeten inventief anticiperen op nieuwe trends en mogelijkheden. Door stevige inzet op innovatie en efficiënte samenwerking bij het toepassen, doorontwikkelen en opschalen van innovaties kunnen ontwikkelingsorganisaties de toekomst aan.


Wat kun je van The Spindle verwachten?
The Spindle stelt organisaties en individuen in staat om samen te innoveren en wil daarmee een bloeiend, dynamisch en breed samenwerkingsverband voor sociale verandering bewerkstelligen. The Spindle verbindt innovators uit Nederland aan wereldwijde spelers in de ontwikkelingssamenwerking. The Spindle staat op twee benen: 

  1. Het ondersteunen van innovators in duurzame en inclusieve ontwikkeling bij hun innovatieprocessen.
  2. Het daarmee creëren van een bruisend ecosysteem waarin innovatie tot bloei kan komen. 


Wat zou jij kunnen doen?
Je kan op heel veel manieren deelnemen in The Spindle. In de eerste plaats door The Spindle-ontwikkelingen actief te blijven volgen en open te staan voor innovatie binnen ontwikkelingssamenwerking. En suggesties zijn altijd welkom! Mocht je in de komende maanden graag eens koffie willen drinken en nader kennis maken met het team van The Spindle: graag! Maar graag vragen we je ook nú al mee te doen. Dat kan op een aantal manieren:

  1. Schrijf je in voor de challenge richting het Partos Innovatiefestival op 6 oktober. Kijk goed om je heen of er in jouw organisatie innovatietrajecten lopen (of dit jaar zijn opgeleverd) die in aanmerking zouden komen voor The Spindle Award 2016. Schroom niet om je initiatieven te delen: meedoen is belangrijker dan winnen. Ongetwijfeld inspireer je collega's in en rondom ons vakgebied. Heb je geen innovatie maar wél een goed idee voor een innovatie en zou je dit idee wel eens van de grond willen krijgen? Werk (eventueel samen met collega's) een goed idee uit en stuur deze in voor 'Best Idea 2016'. Natuurlijk kun je ook voor beide categorieën een inzending doen. Meer informatie over de challenge vind je op thespindle.org/challenge. Je kan ook direct inschrijven met jouw innovatie via het Google Formulier: bit.ly/29tv5JG
  2. Ben je al aan de slag met een idee of een innovatie en zoek je een platform dat je kan helpen om deze tot een succes te maken? Maak dan een innovatielab aan op thespindle.org. Met een innovatielab kun je online samenwerken, gebruik maken van kennis en vaardigheden van de community van The Spindle, kennis delen en laten zien hoe jouw project vordert. Vanzelfsprekend word je hierbij ondersteund door ons team. Kijk voor meer informatie op thespindle.org of stuur ons een mail (info@remove-this.thespindle.org).