Dit zeggen de Partos-leden over het Regeerakkoord

Nieuws

Over het regeerakkoord dat gisteren werd gepresenteerd door het Kabinet Rutte III valt natuurlijk veel meer te zeggen dan dat Partos in haar reactie heeft gezet. Daarom laten we ook graag zien hoe de Partos-leden hebben gereageerd op het nieuwe akkoord.


Partos publiceerde gisterenmiddag haar commentaar op het regeerakkoord. Lettend op de onderdelen waar in gezamenlijk Partos-verband voor gepleit is, was die reactie hoopvol en voorzichtig positief. Ontwikkelingssamenwerking krijgt namelijk een duidelijke plaats in het beleid, er is een trendbreuk met eerdere bezuinigingen en er is aandacht voor het maatschappelijk middenveld. Op veel specifieke onderdelen is er echter nog kritiek mogelijk of is er nog veel onduidelijk. Onze leden hebben natuurlijk vooral vanuit hun eigen focus of thema naar het akkoord gekeken.


Partos heeft daarom op basis van nieuwsberichten en tweets een overzicht gemaakt van de reacties van haar leden op het regeerakkoord. Enkele leden uiten zich hoopvol door de investeringen die de regering doet in ontwikkelingssamenwerking. Maar ook de kritiek is niet van de lucht. Zo maken leden zich zorgen om de uitblijvende aanpak van belastingontwijking, om de rechten van vluchtelingen (kinderen) en de beperkte opvatting van het kabinet over wat groen, eerlijk en duurzaam is. Hieronder vind je via de downloadknop een overzicht van de huidige reacties per organisatie.


Voor vragen of aanvullingen kun je contact opnemen met Ingrid Coenen (ingrid@remove-this.partos.nl)

Download

ReactiesPartosledenRegeerakkoord.pdf 283 KB