Co-creatie sessie van The Spindle verbindt: ‘Different people, different insights’

Nieuws

Afgelopen dinsdag 13 december jl. organiseerde The Spindle, het innovatieprogramma van Partos, een eerste co-creatie sessie voor de verschillende ideeën en projecten die binnen The Spindle werken aan hun ontwikkeling. Een inspirerende ochtend, die tentoonstelde op welke manier The Spindle mensen met elkaar kan verbinden en samenwerking onderling stimuleert.


Dit voorjaar is The Spindle gestart om de samenwerking op vernieuwing bij ontwikkelingsorganisaties te stimuleren en ondersteunen. Er is een website opgezet met een platform voor labs – TheSpindle.org – en een Innovation Challenge uitgeschreven voor het Partos Innovatiefestival. Aan de Challenge deden zo’n 40 organisaties aan mee en op het Festival waren meer dan 350 deelnemers.  Naast de online labs is er verder gewerkt met  verschillende bestaande en nieuwe werkgroepen op de vier thema’s van The Spindle: ‘Civic Power’, ‘Leave no one behind’, ‘Innovative use of M&E’ en ‘New forms of cooperation’.

 

Cyclus van activiteiten rondom Civic Power
Om het thema Civic Power onder de aandacht te brengen is The Spindle na het Partos Innovatiefestival een zogenaamde ‘cyclus’ gestart: een periode van vier maanden waarin The Spindle haar innovation labs extra ondersteunt om de gewenste resultaten te bereiken. In het kader hiervan was er op 3 november een ‘serious game’ onder leiding van Perspectivity, op 22 november een crowdsourcing clinic van de 1%Club en afgelopen dinsdag dus een co-creatie sessie. Op de planning staan nog diverse activiteiten, waaronder een meeting over civic power op 26 januari, een sessie over deeleconomie op 2 februari met shareNL en een ‘wrap-up event’ op 9 maart. 

The dedication and collaboration, the different quality and skills people brought in, bringing things in a few hours a lot further and laying (partially) a concrete foundation. - participant on The Spindle co-creation session

 

Meedoen? Op de hoogte blijven?
Iedereen kan met zijn of haar kennis bijdragen aan de ontwikkeling van de ideeën binnen The Spindle. Ga naar de website en log in om mee te doen. Wil je alleen op de hoogte blijven? Mail dan naar info@remove-this.thespindle.org om de nieuwsbrief te ontvangen. Heb je zelf een vernieuwend idee op het gebied van ontwikkelingssamenwerking? Overweeg dan om zelf een innovation lab aan te maken op TheSpindle.org!