Advies & Informatie rondom het Corona Virus

Nieuws

Verschillende leden hebben Partos gevraagd of er richtlijnen zijn opgesteld rondom het omgaan met het Corona Virus in relatie tot werkreizen van medewerkers. We adviseren om reizen van medewerkers naar risicogebieden of kwetsbare gebieden te vermijden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft de meest actuele reisadviezen.


Reisadviezen voor landen of gebieden waar het Corona Virus is gevonden

We raden onze leden aan de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken te volgen. Zij werkt met vier kleurencodes. Hier vind je de algemene uitleg over de kleurcodes van de reisadviezen. De kleurcodes worden regelmatig aangepast voor landen of gebieden waar het nieuwe coronavirus (COVID19) is gevonden. Bekijk hier alle reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Vanuit Partos raden we aan dat medewerkers zoveel mogelijk reizen vermijden, om kwetsbare gebieden en groepen niet onnodig risico's te laten lopen. 

 

Vragen over het Corona Virus of informatie nodig?

Wij wijzen leden erop om de informatie, richtlijnen en adviezen zoals die opgesteld worden door de Rijksoverheid, het RIVM en de GGD te volgen. We verwijzen naar deze websites, omdat deze de meest recente informatie bevatten:

 • Algemene informatie op de website van het RIVM.
 • Veelgestelde vragen over het COVID-19 virus
 • Reist u binnenkort naar een land waar het coronavirus is vastgesteld? Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 
 • Vragen over de eigen gezondheid: huisarts of GGD (vraag naar afdeling infectieziekten).
 • Andere vragen: 0800-1351.

Heb je direct hulp nodig bij reisadviezen? Neem dan contact op met je reisverzekeraar of met het ministerie van Buitenlandse Zaken:

 • telefonisch via +31 247 247 247,
 • via WhatsApp op +31 682 387 796 
 • via Twitter op @24/7BZ.


Algemene maatregelen

Zoals voor iedereen gelden de belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het Corona Virus te voorkomen:

 • Was je handen regelmatig met water en zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Vermijdt fysiek contact, zoals handen schudden
 • Blijf thuis wanneer je verkoudheidsklachten of verhoging hebt. Deze klachten kunnen het begin zijn van het coronavirus (COVID-19). Blijf thuis om uit te zieken en anderen niet te besmetten. Dat betekent dat je niet naar school, werk of naar buiten gaat. Ook als je denkt dat je klachten wel meevallen. Pas als je een dag helemaal klachtenvrij bent geweest, kun je weer naar school, werken en naar buiten. Deze verkoudheidsklachten zijn mild en daarvoor hoef je de huisarts niet te bellen. Bel alleen de huisarts als je koorts krijgt (meer dan 38 graden Celsius) en hoest of je steeds moeilijker ademt.

 

Bij deelname van de bijeenkomsten van Partos gelden voorlopig bovenstaande adviezen en richtlijnen. We houden de richtlijnen van het RIVM in de gaten en bepalen per bijeenkomst of we ook alternatieven kunnen organiseren, zoals online overleg of dat bijeenkomsten uitgesteld worden.

 

In het HRM netwerk is informatie gedeeld over het Coronavirus in relatie tot het werkgeverschap.

 

 

Contactpersoon Partos: Marion van der Knoop (Financiën, HRM en Shared Services)