Adopteer een SDG

Nieuws

Sinds 2014 werken Partos, Foundation Max van der Stoel (FMS) en Woord en Daad intensief samen om beleidscoherentie voor ontwikkeling in Nederland stevig op de kaart te zetten. Met ‘Building Change’, het vervolg op 'Ready for Change', werken we verder aan een eerlijke en ambitieuze uitvoering van de SDGs, onder leiding van een positieve, stimulerende overheid. In dit kader introduceert Building Change het nieuwste initiatief: 'Adopteer een SDG'.


Building Change gaat Kamerleden vragen een specifieke SDG te adopteren. De Kamerleden worden vervolgens aangemoedigd deze SDG als leidraad te nemen bij hun werkzaamheden en hun werk te zien door deze SDG-bril. Aan het einde van de adoptieperiode van zes maanden organiseren we een bijeenkomst waar Kamerleden de gelegenheid krijgen om hun inzet van de achterliggende zes maanden op hun specifieke SDG te presenteren. Natuurlijk verwachten we dat de Kamerleden in deze zes maanden meermaals refereren naar ‘hun’ SDG in debatten en via de (sociale) media.

Graag vragen we jou om ‘mee te kijken’ hoe de Kamerleden met hun geadopteerde SDG aan de slag gaan.

Partos-leden spelen een belangrijke rol in het initiatief. Graag vragen we je om ‘mee te kijken’ hoe de Kamerleden met hun geadopteerde SDG aan de slag gaan. Bijvoorbeeld door het aanleveren van relevante informatie voor debatten waar de SDGs naar voren gebracht kunnen worden, het wijzen op gebeurtenissen die in die maanden plaatsvinden en het volgen via Twitter. Tijdens het event dat het SDG-Charter op 25 september 2017 organiseert, geven we het officiele startschot voor de challenge ‘Adopteer een SDG’. Daarnaast overhandigen we in de week erna de deelnemende Kamerleden officieel ‘hun’ SDG op een symbolische manier. 

 

Vind je het leuk om als ‘meekijker’ één of meerdere Kamerleden te volgen? Het te volgen Kamerlid is afhankelijk van het aantal Kamerleden dat meedoet en van de expertise van jouw organisatie. Je kunt meedoen door een mailtje te sturen naar de coördinator van Building Change; Evert-Jan Brouwer (e.brouwer@remove-this.woordendaad.nl)!