Werken aan impact (9 én 29 oktober)

Van: 09 oktober 2018 tot 29 oktober 2018

Goede Doelen Nederland en Partos bieden een workshop aan over de Verandertheorie. De Verandertheorie of Theory of Change (ToC) is een instrument voor organisaties om de relatie tussen activiteiten en beoogde effecten te versterken. In een inspirerende bijeenkomst nemen deelnemers kennis van het ToC-gedachtegoed, raken zij geïnspireerd door praktijkvoorbeelden van collega-organisaties en krijgen zij inzicht in de mogelijke betekenis van een ToC voor hun eigen organisatie. De workshop is bedoeld voor leden van Goede Doelen Nederland en Partos en voor andere organisatie mits zij de Erkenning hebben.

 

Na afloop maken deelnemers kennis met opleidingen op het gebied van impactrealisatie, aangeboden door Goede Doelen Nederland en Partos, en krijgen gelegenheid om mee te denken over aanvullende gezamenlijke leeractiviteiten en intervisie op dit gebied.

 

Dit initiatief vindt plaats in het kader van de Impact Challenge, een sectorbreed initiatief om de maatschappelijke impact van de goededoelensector te vergroten en meer zichtbaar te maken. De Challenge daagt goede doelen uit om met elkaar te delen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

 

In het kort:

Doelstelling: Deelnemers nemen kennis van het TOC-gedachtegoed en worden geïnspireerd door wat dit voor  hun organisatie kan betekenen.

Doelgroep: Besluitvormers en beleidmakers van goededoelenorganisaties

Aantal: maximaal 35 deelnemers (minimaal 15)

Kosten: €30,- voor leden van Goede Doelen Nederland en Partos / €50,- euro voor andere organisaties (mits erkend)

Data: Dinsdag 9 oktober en maandag 29 oktober 2018 van 14.00 uur (inloop) tot 17.15 uur (met borrel na)

Locatie: Goede Doelen Nederland, James Wattstraat 100, 1097 DM Amsterdam

Aanmelding: Voor de bijeenkomst van dinsdag 9 oktober: stuur een mail vóór 1 oktober naar aanmelden@remove-this.goededoelennederland.nl

 

Voor de bijeenkomst van maandag 29 oktober: stuur vóór 22 oktober een mail naar aanmelden@remove-this.goededoelennederland.nl

 

Facilitators           Niek Bakker, MDF

Adriaan Korevaar, Shape Your World