Week van de Vooruitgang

Van: 11 september 2017 tot 18 september 2017

Van 11 tot 18 september organiseert World’s Best News de Week van de Vooruitgang. Tijdens deze week wil World’s Best News brede aandacht vragen voor wat er de afgelopen jaren in ontwikkelingslanden is bereikt. Dat doet ze (vooral) via de thema’s kinderen, veiligheid en duurzaamheid. Het doel van de Week is mensen te laten weten dat de wereld er beter voorstaat dan de media ons vaak doen geloven – en dat onze gezamenlijke inzet zinvol is.

 

Samen met ngo’s
Hoe meer organisaties meedoen met de Week van de Vooruitgang, hoe groter de impact is. Daarom vraagt World’s Best News maatschappelijke organisaties om aan te haken en samen de resultaten van ontwikkelingssamenwerking extra onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld door die week de eigen resultaten van hun werk prominent in het zonnetje te zetten op de website, Facebookpagina of andere sociale media-kanalen. Of door die week berichten van en over de Week van de Vooruitgang te delen, te liken of te retweeten.

 

Wat doet World’s Best News?
Voorafgaand aan de Week krijgen organisaties een aantal nieuwsberichten en een factsheet over brede vooruitgangstrends. De berichten kunnen ze desgewenst eenvoudig aanvullen met resultaten van hun eigen projecten en programma’s. Zo kunnen ze bijvoorbeeld laten zien hoe de inzet van hun organisatie bijdraagt aan de verbetering van de positie van kinderen in ontwikkelingslanden.

 

Tot slot
Meedoen is vrijblijvend: organisaties beslissen zelf of ze aanhaken bij de Week van de Vooruitgang en hoe. Aanvullende ideeën zijn welkom. Meedoen is ook leuk: World’s Best News organiseert een week lang activiteiten in het land waar organisaties bij kunnen aansluiten. Bovendien wil World’s Best News een discussie aanjagen over de rol van de media, door samen met een groep journalisten een manifest op te stellen. In de loop van augustus krijgt de Week van de Vooruitgang een eigen website en Facebookpagina.

 

Belangstellenden kunnen een mailtje sturen naar Mirjam Vossen, mirjam@remove-this.worldsbestnews.nl. Eind augustus volgt meer informatie over het initiatief.