Proeftuin #1: Samen leren en werken aan constructieve communicatie over ontwikkelingssamenwerking

Datum: 07 februari 2019

Hoe kunnen we effectief werken aan constructieve communicatie rond ontwikkelingssamenwerking en daarmee een bijdrage leveren aan het vertrouwen van publiek in het werk van ontwikkelingsorganisaties? Een groot en ingewikkeld onderwerp, dat we in het klein met elkaar willen oppakken in de vorm van een proeftuin.

 

De proeftuin gaat in op werkwijzen om krachtig te communiceren met doelgroepen vanuit constructieve frames over ontwikkelingssamenwerking. Als je meedoet aan de proeftuin, breng je zelf een casus in. Dat doe je samen met een collega van je vanuit programma, fondsenwerving en/of communicatie. De casus is bijvoorbeeld een communicatievraagstuk rondom een bepaald programma, waar ook over gecommuniceerd moet worden naar een doelgroep. Het idee daarachter is dat de proeftuin niet iets extra’s is naast je gewone werk, maar een ondersteuning en een verrijking van waar je sowieso al mee bezig bent. 

 

Het thema van de eerste sessie is Strategie & doelgroepen

(van zenden naar verbinden)

Goede strategie is leren verder te kijken dan jezelf en naar je doelgroep. Waar geven zij om? Waar hebben ze het over? En op welke manier praten ze hierover? Vervolgens zoek je naar de gemeenschappelijke grond: waar komt hun verhaal overeen met dat van jou? Hoe ga je echt in gesprek met je doelgroep? Met andere woorden: hoe kun je verbinding aangaan? We delen succesvolle voorbeelden van hoe organisaties verbinding opzoeken met hun doelgroep. Daarna gaan we zelf aan de slag. Met enkele oefeningen onderzoeken we hoe we tot de kern van je strategie komen. Als je vanuit die bril naar je casus kijkt wat betekent dit dan?

 

Praktische informatie

De eerste sessie zal plaatsvinden op donderdagochtend 7 februari (incl. lunch).

Aanmelden voor de proeftuin kan via sera@partos.nl onder vermelding van je naam en die van je collega(s), functiebeschrijvingen, contactgegevens en een korte omschrijving van de casus die je wilt oppakken. De deadline voor aanmelden is 24 januari. 

 

Voor meer informatie over de Proeftuin en andere sessies, klik hier!

 

 


Inschrijving

Inschrijven