Impact Event

Datum: 24 november 2017

 

Een sectorbrede coalitie lanceert een nieuw initiatief: de Impact Challenge.

 

Het bieden van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken is de kern wat goede doelen bindt. Het is onze missie én ons bestaansrecht. Maar behalen we met onze inspanningen wel het maatschappelijke effect dat we beloven? Hoe maken we dat zichtbaar? Kortom, hoe gaan we als sector om met impact? Deze vraag staat centraal tijdens het Impact Event op 24 november. 

 

Om de discussie over maatschappelijke impact binnen de sector te stimuleren, lanceert een brede groep initiatiefnemers de Impact Challenge. Het CBF, Partos, Goede Doelen Nederland, PwC, Impact Centre Erasmus, Wakker Dier, Nierstichting, Plan Nederland, Amref Flying Doctors, de Natuur en Milieufederaties, Simavi en The Hunger Project vormen deze coalitie.

 

In 2017 bestaat de Impact Challenge uit een impactanalyse op sectorniveau, een impact-evenement en een leergang doelrealisatie. De Challenge heeft als doel om:

  • ‘Impact’ op inspirerende wijze te agenderen en de sectorbrede kennis te verdiepen
  • Binnen de goededoelensector van elkaar te leren en kennis uit te wisselen
  • Samen te discussiëren over impact en effectiviteit op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en maatschappelijke trends.

 

De Impact Challenge is de opvolger van de PwC Transparantprijs. Met de Impact Challenge wordt de nadruk van transparantie (‘Hoe wordt het geld besteed?’) verlegd naar impact.

 

Nog tien tickets beschikbaar voor Impact Event
Tijdens het Impact Event worden de resultaten van een eerdere nulmeting (sectorreflectie) over impact gepresenteerd. Opvallende resultaten uit deze nulmeting worden afgewisseld met boeiende sprekers, levendige discussies en inspirerende praktijkvoorbeelden. Met een interactief programma gaan deelnemers met elkaar in gesprek over de actuele stand van zaken, de dilemma’s rondom de impact en de uitdagingen waar we als goede doelen voor staan. Er zijn op het moment nog tien tickets beschikbaar voor dit event, waar zo'n 350 organisaties naartoe komen. Met name ontwikkelingsorganisaties zijn zeker nog welkom vanwege hun waardevolle perspectief op leren over impact. Om de balans in soorten organisaties op het Impact Event in evenwicht te houden, heeft de organisatie nog tien kaarten beschikbaar voor ontwikkelingsorganisaties (ook die geen CBF erkenning hebben) en interesse hebben in leren over impact. Wil je ook komen? Stuur dan een mail naar info@remove-this.partos.nl vóór maandag 20 november a.s. Je hoort dan zo snel mogelijk van Partos of je kan komen. Zie hieronder de praktische informatie.

 

Praktisch
Datum: Vrijdag 24 november 2017
Locatie: Hoofdkantoor ABN AMRO Amsterdam aan de Zuidas, Gustav Mahlerlaan 10 Amsterdam (parkeren kan alleen in de parkeergarages in de buurt).
Tijdstip: Start 9.30 (inloop vanaf 9.00 uur) tot 12.30 uur, met aansluitend een lunch. Afronding 13.30 uur.
Voor wie: Directeuren en portefeuillehouders impact van goede doelen.
Kosten: €35 voor kleinere organisaties en €60 voor grotere organisaties.